понеделник, 9 май 2016 г.

Всяко чудо - за три дни

или още малко прах по темата за Фонда за лечение на деца


Шумният показен арест на цялата администрация на Център "Фонд за лечение на деца" бавно, но сигурно пътува към медийното небитие. Както се случва с всеки подобен случай, впрочем.
И това е естествено - след като и за децата (ми) стана ясно, че прокуратурата не е в състояние да даде смислено обяснение за нахлуването на хора с маски и оръжие в една институция с 5 човека администрация и скромен бюджет, която (на всичкото отгоре) е подпомогнала лечението на 1390деца само през 2015-та, на публиката й доскуча. Сега ще чакаме до следващия миг, в който на властта ще й трябва медийна пушилка, и може би тогава ще доживеем да видим страховитите разкрития за зловещите престъпления на Павел Александров, описани в доклад на инспектората на МЗ. Може би дори ще ги видим по телевизията... По данни на Александров (който чете доклада в прокуратурата под ключ) документът е 97 страници. По мои лични предположения това означава, че съдържа непреодолимо количество глупости.
Защото към днешна дата този доклад тъне в дълбока мистерия.
Припомням - през последните шест месеца Общественият съвет на ЦФЛД го изиска по всички възможни пътища, включително по ЗДОИ, но му беше отказан.
Доколкото ми е известно, бил е искан и от няколко медии.
Със същия успех.

Прилагам тук два документа. Те бяха представени от администрацията на Фонда на членовете на Обществения съвет, на който тогава бях член. Надявам се да ви бъдат интересни. Първият е писмо от МЗ. Важно е да уточня, че то пристигна във Фонда преди Павел Александров да види прословутия доклад. Втория документ е неговият отговор.

"Не съм казал, но пак ще повторя" - не говорим за Александров. Просто той се оказа на неподходящо място в неподходящ момент. Говорим за дълго подготвяно, целенасочено и безскрупулно съсипване на един работещ механизъм за подпомагане на болни деца.

И така, въпросите на министър Москов. (Ще се радвам, ако някой ден министърът благоволи да аргументира както тях, така и факта, че е уволнил Александров минути преди ГДБОП да нахлуе във Фонда. За една електорална единица питам...)









И отговорите на Павел Александров:




И както се казва в такива случаи - благодаря ви за вниманието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар